Unelte şi scule în construcţii, Amenajări interioare-exterioare

Unelte şi scule în construcţii, Amenajări interioare-exterioare

Pentru a activa in constructii si pentru a duce la gata diferite lucrari trebuie foarte multe scule. Mari, mici, toate au importanta lor si nu se poate una fara cealalta. Cum nu am intrebat pe nimeni ce scule foloseste o sa va prezint trusa mea de scule. Sculele sunt impartite in doua categorii: Electrice si Non electrice.

Unelte şi scule constructii. Scule necesare electrice.

Rotopercutorul. Face parte din categoria scule necesare. In limbajul popular se numeste bormasina. Pe raft se numeste ciocan rotopercutor. Eu ii spun roto. Aceasta scula ma ajuta la foarte multe lucruri, de exemplu; datul diferitelor gauri, prinderea ud-urilor de perete, spargerea  bucatilor de beton, amestecarea gletului, tinciului etc. Ciocanul rotopercutor pe care il folosesc este pe sistem SDS si este de la o firma cunoscuta. Pentru a avea randament si un oarecare prestigiu fata de beneficiarul  lucrarii va recomand sa folositi un rotopercutor original si profesional.

Scule necesare. Autofiletanta. Unii ii zic tot bormasina insa normal se spune masina de infiletat. Se foloseste, dupa cum spune si numele, la infiletarea diferitelor tipuri de suruburi. Eu folosesc o autofiletanta cu ambreiaj de la o firma cunoscuta. Este o scula profesionala si o am de foarte multi ani. Pentru a o folosi nu trebuie decat sa schimbati bitul din capatul magnetic al acesteia cu unul pe masura surubului respectiv.

Scule necesare. Flexul. De fapt sunt necesare mai multe flexuri de mai multe  dimensiuni. Fiecare are rolul sau in functie de ce am de facut. Astfel daca am de facut niste taieturi in faianta sau am de taiat un fier nu prea gros, folosesc un flex mic. Daca este mic nu inseamna ca nu e bun, conteaza doar sa fie profesional. Pentru a taia beton, fiare mai groase sau chiar lemn folosesc un flex mare. Numele de scena al flexului este polizor unghiular.

Scule necesare. Soricelul. Sau ferastraul pendular. Este ideal pentru parchet sau orice fel de lemn. Se poate taia cu el si fier, asta daca I se ataseaza panza potrivita. In general aceste scule sunt de aceeasi dimensiune doar puterea si numarul de rotatii pe minut al acestora facand diferenta. Bineinteles ca si daca este profesional conteaza, cel putin pentru mine.

Masina de slefuit. In anul 2014 nu se mai slefuieste manual. Cu mana doar se fac eventuale retusari. Este utila pentu oricine si isi merita banii. Atentie cand cumparati astfel de scule pentru ca multe sunt ieftine si proaste. Orientati-va la un producator cunoscut pentru a avea masina de slefuit mult timp. De altfel, scule necesare, recomand sa cumparati doar profesionale.

Pistolul de vopsit. Eu folosesc Paint Zoom si sunt foarte multumit. Am scris aici despre experientele mele cu acest aparat.Este o certitudine ca trafaletul nu va muri niciodata  insa de ce sa nu ne facem viata mai usoara daca avem ocazia. Folosind pistolul de vopsit  zugravesc, vopsesc sau lacuiesc o suprafata de 5 ori mai mare fata de vechea metoda manuala. La acest pistol nu va dau nici un sfat. Piata este plina de acelasi produs la preturi de la 100 la 350 de lei. Acesta face parte din scule necesare importante.

Laserul. Acest aparat este inlocuitorul vechiului dar deloc neperformantului furtun de nivel. Se gaseste pe piata in zeci de forme si dimensiuni, fiecare pentru a ne ajuta sa obtinem o verticalitate sau o orizontalitate perfecte. Eu folosesc un laser nici prea scump nici prea ieftin si sunt multumit. Am avut privilegiul sa lucrez cu cele mai scumpe lasere posibile si nu va pot explica de ce sunt ele in stare.

Pikamerul. La lucrari mari unde este de demolat nu are cum sa va lipseasca. Va puteti alege pikamerul dintr-o gama foarte larga de dimensiuni si modele.

Unelte si scule esentiale in constructii

Betoniera. Nu mai este rentabil sa se prepare betonul manual. Betoniera ma ajuta sa prepar un beton curat, calitativ si nu mai sunt nevoit sa apelez la foarte multa forta de munca. Va puteti alege betoniera potrivita de la magazinele de constructii la un pret, zic eu, acceptabil.

Generatorul de curent. Nu este o scula electrica dar produce curent electric. Si acolo unde nu este o sursa de curent acest aparat este vital. Tot in functie de afacerea dvs puteti sa-l cumparati la anumite preturi.

Drujba. La lucrarile de amenajari exterioare drujba este nelipsita. Fie ca fac un acoperis sau un simplu cofrag am nevoie de ea. Puteti alege dintre drujbele pe benzina sau cele electrice.

Acestea ar fi principalele unelte si scule constructii  care nu ar trebui sa lipseasca din nicio trusa. In partea a doua o sa cititi despre sculele non electrice, care sunt si ele foarte importante.

 

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.